Događanja u udruzi

Društvo je u 2013. godini, a uz pokroviteljstvo Krapinsko-zagorske županije organiziralo i slijedeće aktivnosti:

 

  1. 19.10.2013. jednodnevna stručna ekskurzija za članove PD u Šempas kod Nove Gorice, a pod stručnim vodstvom svjetski poznatog pčelara g. Franca Šivica. Posjetili smo firmu Kipgo koja proizvodi suvremenu pčelarsku opremu među kojom je i prvi medomat u svijetu iz vlastite proizvodnje. Na imanju g. Franca Šivica razgledali smo pčelinjak, botanički vrt medonosnog bilja i drveća, salu za vrcanje meda, pčelarski muzej i foto galeriju. Također g. Šivic upoznao nas je s mogućnostima pčelarskog turizma. Održao nam je stručno predavanje o ekološkom načinu suzbijanja varoe u pčelinjim zajednicama.
  2. Zimski ciklus predavanja pod nazivom: Zdravi proizvodi iz košnice

     21.11.2013.

     Predavač: dr.med.vet. Zlatko Tomljanović

     Tema: Dobra veterinarska-pčelarska praksa

     06.12.2012.

     Predavač: mag.ing.agr. Gordana Hegić

     Tema: Pčelinji proizvodi-funkcionalna hrana

     Predavanje je organizirano za članove PD i šire građanstvo s ciljem povećanja konzumiranja pčelinjih proizvoda kao zdrave hrane.

     U svrhu boljeg informiranja potrošača tiskani su plakati, leci i brošure u kojima je ukratko opisana   povijest PD, pčelinji proizvodi kao izvori zdrave hrane, značaj pčela za širu zajednicu te par kulinarskih recepata.

     3.  Za članove PD kupljena je punilica za med s ciljem postizanja višeg nivoa higijenskog standarda pri punjenju meda u staklenke te točnosti doziranja meda u staklenkama.

Zahvaljujemo Krapinsko-zagorskoj županiji na pokroviteljstvu nad provedenim aktivnostima u 2013. godini te Gradu Klanjcu na ustupanju prostorija za održavanje predavanja.


IMGIMGIMG