Izborna skupština Saveza u 2017. godini

povećaj sliku skupstina 2017

skupstina 2017

Savez pčelarskih udruga Krapinsko-zagorske županije održao je 27.12.2017. u Krapini izbornu skupštinu, na kojoj je na novi dvogodišnji mandat izabrano vodstvo Saveza. Tako je za predsjednika ponovo izabran Zdravko Bedeniković (UP Medeni Pregrada), za dopredsjednika Mladen Paučnik (PD Kvirin Broz Klanjec), za tajnicu Marina Krog (UP Krapina), te u nadzorni odbor Marina Brlobuš-Jug, Ivanka Kuščar i Nenad Martinjak.

Savez djeluje od 2011. godine i trenutno okuplja 8 udruga, odnosno 375 pčelara sa područja Krapinsko-zagorske županije.

Na jučerašnjoj skupštini kao najznačajniji projekti u narednoj godini istaknuti su organizacija 17. izložbe i ocjenjivanje meda Krapinsko-zagorske županije, te prijava zaštite zagorskog bagremovog meda sa oznakom izvornosti, što je najviši stupanj zaštitite nekog proizvoda. Prijava zaštite nadležnim tijelima očekuje se sredinom 2018. godine, a sva financijska sredstva u iznosu od 86.500kn potrebna za pripremu zaštite su već osigurana.

Na skupštini je također istaknuta dobra suradnja sa Krapinsko-zagorskom županija koja u potpunosti podupire aktivnosti Saveza, te je posebno senzibilna u slučajevima kao što je bila elementarna nepogoda (smrzavanje bagrema) u 2016. godini, te je članovima Saveza, sa prebivalištem u našoj županiji, isplatila pomoć u iznosu od 200.000kn.